Vi tror inte på dieter eller att det finns en typ av kost som passar alla. Vi tror på att vi alla har unika behov utifrån situation och mående. Vi är också helt säkra på att vilken typ av kost som du mår bra av påverkas av att din blodgrupp.

Vi har koll på vad som är bra och mindre bra livsmedel samt hur mycket av de olika näringsämnena som du behöver för att fungera optimalt.

Vi jobbar inte specifikt med kost för viktnedgång eller viktuppgång utan med en kost som är optimal för att din kropp skall må optimalt. När detta sker brukar kroppen reglera vikten per automatik.

Vi kommer att ses på vårt kontor i Halmstad alternativt pratas vid i telefon eller via Teams meetings.

Genom vårt samtal kommer vi gå igenom hur du lever, mår och äter idag samt vad du har för mål med kostomläggningen. Tänk på att om du önskar att få en kost anpassad efter din blodgrupp så behöver du ha koll på vilken blodgrupp du har. Vi har möjlighet att hjälpa dig att ta reda på vilken blodgrupp du har om du inte vet det redan men då måste vi träffa dig på vårt första möte.

Efter samtalet lägger vi upp ett kostupplägg efter dina önskemål och skickar det till dig via e-post.

Just nu håller vi inte några öppna gruppträningspass. Fyll i nedan om du önskar att bli kontaktad när vi startar ett!

Just nu har jag tagit en paus med att hålla vattengympa. Sedan 2014 har jag kört pass varje termin fram tills nu, våren 2023. Jag vet att många av mina deltagare tycker att mitt beslut är tråkigt, och jag håller med. Men allt har sin tid och just nu finns det annat som kräver min uppmärksamhet.

Men jag har inte slutat för gott, snart är jag tillbaka vid bassängkanten!
Vill du få ett meddelande när jag har bestämt mig för när och var? Fyll i formuläret nedan!

Här kan du finna en lista över mina pass som du själv lätt kan utföra hemma!

No posts

Mat för din blodgrupp

Det finns fyra blodgrupper: noll, A, B och AB.

Genom att äta en individanpassad kost efter sin blodgrupp har man sett tydliga hälsoeffekter, framför allt att ämnesomsättningen förbättras och att förbränningen ökar. För många har även värk i kroppen såsom migrän, reumatism och artros minskat. Anledningen ska vara att varje blodgrupp tål livsmedel olika bra.

När vi presenterar vilka livsmedel man bör äta och undvika utifrån son blodgrupp känner de flesta igen sig.

All mat innehåller lektiner som liknar någon av blodgruppens antigener. Lektiner reagerar olika i kroppen beroende på vilken blodgrupp man har. Antingen gifter de sig med varandra, eller så blir det en antireaktion. Det är vetenskapligt, vad som däremot inte är vetenskapligt är huruvida dessa antireaktioner är farliga eller inte.Vilken mat respektive blodgrupp rekommenderas att äta styrs av vilka lektiner livsmedlen innehåller.

Den vanligaste blodgruppen, noll, ska äta rejält med animaliskt protein och komplettera det med stora mängder bladgrönsaker. Däremot ska de undvika produkter med komjölk och vete. Blodgrupp A bör också undvika komjölk men även kött. I stället rekommenderas personer med blodgrupp A att äta mycket frukt och bär, fisk och ägg.

För blodgrupp B anses en varierad kost med fisk och kött, gärna vilt eller lamm, vara det ultimata. Skaldjur och kyckling bör uteslutas. Av de fyra blodgrupperna är B den enda som mår bra av komjölk. För blodgrupp AB är mycket grönsaker och fisk att föredra. Kött bör undvikas med undantag från kalkon.