Tjänster

Vad gör oss unika?

Tillsammans har vi över 30 års erfarenhet inom kost och hälsa. Redan från början har vi tyckt det varit extra intressant att lära oss mer om kroppens biokemi och hur de olika systemen i kroppen samverkar.

Till oss kommer många som tappat tron på att de någonsin kommer finna en lösning på sin ohälsa. Många med krämpor som de fått höra att de aldrig kommer att bli av med. Genom att se över biokemin och ge kroppen det som den behöver och efterfrågar skapar vi förutsättningar för kroppen att göra sitt jobb och på så sätt självläka.

Vi vet idag att kroppens funktioner drivs av näring i olika former. Vissa ämnen ska kroppen klara av att tillverka själv och vissa ämnen måste vi tillsätta utifrån.

I dagens samhälle krävs det att vi mår bra och att vi håller oss i form. Det behöver självklart inte betyda vältränad, smal, strikta dieter eller på andra sätt följa de ideal som idag sprids via media. För oss betyder det att du skall känna dig stark, att du inte skall vad hindrad från att kunna göra det du önskar i din vardag. Det betyder att du skall ha den energi du behöver för att jaga dina drömmar och att samhällets stress inte biter på din personlighet.

Självklart förespråkar vi hälsosam, näringsrik mat som din kropp mår bra av. Tyvärr så räcker det inte alltid till och då är koncentrerad näring ett nödvändigt ont.

Vi vet att näring inte är svaret på allt men det ligger till grund för alla processer i kroppen.

Hur går det till?

Vi utgår från att kroppen är självläkande om den har alla pusselbitar som behövs. Men för att lägga pusslet och hitta vilka delar som saknas är det viktigt att titta på helheten. Der gör vi.

Vi tittar vi på faktorer som:

 • Kost
 • Livsstil
 • Blodgrupp
 • Medicinering
 • Kroppstyp
 • Ohälsa och krämpor
 • Sjukdomshistoria
 • Vitaminer
 • Mineraler
 • Antioxidanter
 • Probiotika
 • Enzymer
 • Aminosyror
 • Fettsyror
 • Hormoner
 • Tungmetaller
 • Synergier

Vi använder oss av frekvensmätning för att ta reda på hur näringsstatusen ser ut i dina celler.

Till skillnad från t.ex. blodprov kan vi se om näringen verkligen når in i cellen och om kroppens depåer är fyllda.

Efter alla delar är analyserade använder vi oss av vår breda kunskap (över 30 år) och skapar en personlig åtgärdsplan till dig.

Vårt mål att att vi skall kunna normalisera dina värden på 9-12 månader. Vi vill att du skall vara medveten om att vi aldrig kan veta på förhand hur snabbt din kropp kommer att jobba och därför kan det både ta kortare eller längre tid för din kropp att normalisera dina värden.

Hur ofta behöver du besöka oss?

Detta är också väldigt individuellt men de flesta klarar sig på följande upplägg.

 • Första besöket
 • Återbesök efter ca 3 månader
 • Återbesök 2 efter ytterligare 6 månader

Kost

Vi tror inte på dieter eller att det finns en typ av kost som passar alla. Vi tror på att vi alla har unika behov utifrån situation och mående. Vi är också helt säkra på att vilken typ av kost som du mår bra av påverkas av att din blodgrupp.

Vi har koll på vad som är bra och mindre bra livsmedel samt hur mycket av de olika näringsämnena som du behöver för att fungera optimalt.

Vi jobbar inte specifikt med kost för viktnedgång eller viktuppgång utan med en kost som är optimal för att din kropp skall må optimalt. När detta sker brukar kroppen reglera vikten per automatik.

Mat för din blodgrupp

Det finns fyra blodgrupper: noll, A, B och AB.

Genom att äta en individanpassad kost efter sin blodgrupp har man sett tydliga hälsoeffekter, framför allt att ämnesomsättningen förbättras och att förbränningen ökar. För många har även värk i kroppen såsom migrän, reumatism och artros minskat. Anledningen ska vara att varje blodgrupp tål livsmedel olika bra.

När vi presenterar vilka livsmedel man bör äta och undvika utifrån sin blodgrupp känner de flesta igen sig.

All mat innehåller lektiner som liknar någon av blodgruppens antigener. Lektiner reagerar olika i kroppen beroende på vilken blodgrupp man har. Antingen gifter de sig med varandra, eller så blir det en antireaktion. Det är vetenskapligt, vad som däremot inte är vetenskapligt är huruvida dessa antireaktioner är farliga eller inte.Vilken mat respektive blodgrupp rekommenderas att äta styrs av vilka lektiner livsmedlen innehåller.

Den vanligaste blodgruppen, noll, ska äta rejält med animaliskt protein och komplettera det med stora mängder bladgrönsaker. Däremot ska de undvika produkter med komjölk och vete. Blodgrupp A bör också undvika komjölk men även kött. I stället rekommenderas personer med blodgrupp A att äta mycket frukt och bär, fisk och ägg.

För blodgrupp B anses en varierad kost med fisk och kött, gärna vilt eller lamm, vara det ultimata. Skaldjur och kyckling bör uteslutas. Av de fyra blodgrupperna är B den enda som mår bra av komjölk. För blodgrupp AB är mycket grönsaker och fisk att föredra. Kött bör undvikas med undantag från kalkon.

Hur går det till?

Vi kommer att ses på vårt kontor i Halmstad alternativt pratas vid i telefon eller via Teams meetings.

Genom vårt samtal kommer vi gå igenom hur du lever, mår och äter idag samt vad du har för mål med kostomläggningen. Tänk på att om du önskar att få en kost anpassad efter din blodgrupp så behöver du ha koll på vilken blodgrupp du har. Vi har möjlighet att hjälpa dig att ta reda på vilken blodgrupp du har om du inte vet det redan men då måste vi träffa dig på vårt första möte.

Efter samtalet lägger vi upp ett kostupplägg efter dina önskemål och skickar det till dig via e-post.